Акция „Четящ автобус“

FJ7A3318.MOV.Still001 (Large)

Ученици от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в комплекс „Камчия“ за трета поредна година ще излязат от класните стаи и на 31 октомври от 14,30 до 16,30 ч. ще четат на глас любими български произведения пред пътниците в няколко линии на „Градския транспорт“ във Варна. Тази година към инициативата ще се присъединят и учениците от Средно училище “Гео Милев”.

Акцията „Четящ автобус“ на ЧСУ „Юрий Гагарин“ цели да подбуди интереса на всички граждани към националното литературно наследство и любов към българския език и култура.  Целта на учениците и учителите от Училището на бъдещето – „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ е да популяризират значими произведения на български автори и народни будители, и в навечерието на този важен за българската култура и образование празник, да се покаже ролята на училището като институция, създаваща, обучаваща и възпитаваща отговорни и будни млади хора.

Акцията ще стартира на 31 октомври в 14,30 ч. от централната варненска спирка зад катедралния храм „Св. Успение Богородично“ и ще продължи два часа. Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Варна, Регионалното управление на образованието и „Градски транспорт“ ЕАД.

Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ е известно като Училище на бъдещето. В него учат 300 деца – от предучилищна група до XII клас. Изучават се интензивно руски и английски език и информационни технологии. Това е единственото училище в България, което разполага с лиценз за обучение по българската и руската образователни системи.

Създадено от Webma Studio