Александър Рожков – на първо място от Варна на олимпиада по информатика

Informacionni tehnologii.mp4.Still002 (1)

Александър Рожков от 6 клас в Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в  СОК „Камчия“, се класира на първо място от училищата във Варна и стана пети по успеваемост на Олимпиада по информатика и компютърна грамотност, в която участваха 270 деца от цяла България. Организатор на състезанието е Съюза на математиците в България и Института по математика и информатика при БАН и е част от Международното състезание „Бобър“.

По време на олимпиадата всеки участник трябваше да реши 18 логически задачи за 30 мин. Александър Алексеевич Рожков от Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в  СОК „Камчия“ постигна изключително висок резултат от 123 точки при максимални 144 точки, което го нареди на първо място сред училищата във Варна.

10

Въпреки че е 6 клас, Александър Рожков посещава часовете по информационни технологии на 8 клас. Той се интересува от различни приложни програми за програмиране. „Интересно ми е да работя на SharpDevelop, Code Blocks и Visual Basic“, споделя малкият компютърен гений, който скоро ще започне да изучава и програмата “C++” предвидена в учебния план на 10-ти клас.

Informacionni tehnologii.mp4.Still001

„Има много деца, които желаят да се явяват на олимпиади и да научат нещо повече по информатика и информационни технологии. В днешно време в тази област децата напредват с много по – бързи темпове като дори изпреварват материала заложен в учебния план“, коментира Силвия Минкова – учител по информационни технологии в ЧСУ „Юрий Гагарин“ в  СОК „Камчия“.

 

Създадено от Webma Studio