ClassDojo

CLASSDOJO867519228d1d5325856fc61d710ded0e_XL

         е система за управление на поведението на учениците, която дава връзка между класната стая и семейството. Единственото, което е нужно е учителят да се регистрира безплатно в уебсайт, а по-късно родителите и учениците имат достъп до информацията.  Основната идея е, че учителят в края на учебния ден дава положителни или отрицателни оценки (точки) на своите ученици. Например помощ на другар, групова работа, добро поведение, наличие на домашна работа или говори в час, нямдомашна работа, държи се лошо и др.

1805923_orig

ClassDojo предлага приложения за учители, ученици и родителите. Учителят разполага с много  възможности – създаване на клас, добавяне на ученици към него, определяне на положителните и отрицателни точки, и раздаване на такива на учениците, използване на таймер. Учителят може да генерира повече и по-подробни отчети за различен период от време, за целия клас или отделен ученик. Всеки ученик получава аватар, който представлява чудовище. Чудовищата са много симпатични и могат да се променят от учениците, което е любимото нещо на децата.

classdojo3

След регистрация  ученикът  получава код от учителя, с който влиза в системата и може да  вижда своите точки и седмична статистика. Родителите също получават код за достъп от учителя  и при регистрация могат да виждат по-пълна информация за получените положителни и отрицателни точки, показателите, по които детето е получило точки, закъсненията или отсъствията от училище. А всеки петък системата  автоматично изпраща доклад на родителя  за поведението на детето на ел. поща, независимо дали той е влизал в системата или не. 

РЕГИСТРАЦИЯ

Създадено от Webma Studio