Космическа видео конференция!

0U9A8894 (Large)

Над 60 ученици от Частно средно училище “Юрий Гагарин” в комплекс „Камчия“,  35 СЕУ „Добри Войников“ – София и 145 ОУ „Симеон Радев“- София, взеха участие в открит урок и видео  конференция на тема: „Междупредметна акумулация между Човекът и природата и ИТ в иновативна образователна среда“.

Конференцията бе открита от космонавта-изследовател на Република България и ръководител на Авиокосмическия център с Планетариум в комплекс „Камчия“ – Красимир Стоянов, и астрофизика – Никола Каравасилев.

По време на видеовръзката учениците изследваха звездите, планетите, съзвездията, галактиките като използваха и иновативните технологии: Star Tracker VR – виртуална реалност за телефон и Oculus rift – spacewalk – виртуална реланост за компютър.

Мероприятието е организирано от Планетарен информационен център за астронавтика със съдействието на клуба по Астронавтика към ЧСУ «Юрий Гагарин» и Авиокосмическия център с Планетариум в комплекс «Камчия». На конференцията присъстваха представители  на РУО – София.

Създадено от Webma Studio