Ученици от ЧСУ „Юрий Гагарин“ прославиха България в Москва

Руслан

Руслан Настаев от Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно – оздравителния комплекс „Камчия“ си извоюва първото място на престижната XVI Международна олимпиада по руски език, проведена в Москва и спечели правото за безплатно обучение в Московския държавен институт по руски език „А.С. Пушкин“.

За да стигне до финала Руслан Настаев от 11 клас в ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ пребори конкуренция от над 300 участника от цял свят и премина през два предварителни кръга, в които дистанционно, в реално време, трябваше да реши писмен тест и да подготви съчинение на руски език.

Руслан Настаев се подготяше усилено за финала на престижната Олимпиада като всеки ден след часовете оставаше за допълнителна подготовка с госпожата си по руски език – Вера Статева.  Руслан е един от най-добрите ученици в ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“. Миналата година той спечели среброто в най – авторитетното състезание по руски език в света.

DSC00475 (Large)

Данила Варавкин от същото училище спечели приз в категория „Най-добро съчинение“ на XVI Международна олимпиада по руски език в Москва.

Училището на бъдещето – „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ се гордее със своите ученици, за които е организирало тържествено посрещане и награждаване.

ГОРДИ СМЕ!

Създадено от Webma Studio