извънкласни форми и спорт

Уважаеми родители,

Представяме на Вашето внимание извънкласните дейности и спорт, които организира ЧСУ „Юрий Гагарин“ за 1-ви срок на учебната 2018/2019 година:

Платени форми:

 • Фехтовка – 1-12 клас – спортен клуб „Младост“; спортът е подходящ за ученици от 1 до 12 клас. Фехтовката е вид борба между двама или повече души, използвайки различни по вид оръжия – сабя, рапира, шпага. Виж тук
 • Кикбокс – 4-12 клас. Рангел Иванов е треньор по кикбокс с дългогодишен професионален опит. Той е европейски и многократен републикански шампион за професионалисти. Кариерата му започва през 2005г. и освен като активен състезател, той развива и треньорска дейност, както в България, така и в чужбина. През 2014г. основава клуб  DREAM VARNA, който се превръща в един от най-бързо развиващите се клубове на територията на страната. Спортът е подходящ за ученици от 4 до 12 клас. Виж тук
 • Балет/Модерни танци – 1-12 клас. Сандра Дотова-Джанева се занимава с танци от 23 години, всеки ден и по цял ден. Завършила е НУИ „Добри Христов“ гр. Варна, следвала е балетна педагогика в НМА „Панчо Владигеров“ в София. Междувременно продължава танцовата си практика в Опера Варна, получавайки възможността да изучава и изпълнява различни видове танци, по-специално – Класически балет. Създава нейна танцова система ОБИЧАЙ ТЯЛОТО СИ и определя за най-любимо нещо работата си с деца.Виж тук
 • Спортно ориентиране – 2-6 клас. Спортен клуб по ориентиране „Бегун” Варна /Begun Varna/е учреден в началото на 2011г., въпреки че идеята за създаването му, дело на Ивайло Иванов и Председателя на клуба Пламен Иванов, е по-назад във времето. Име на отбора дава провеждащата се ежегодно, вече повече от 10 години Купа „Бегун”, която ще остане официалното клубно състезание. Усилията и приоритетите на клуба са работата с деца и създаването на силна детско-юношеска школа подкрепена от постоянна треньорска работа. Виж тук
 • Художествена гимнастика – 1-12 клас. Соня Лазарова се занимава с художествена гимнастика от 4 годишна възраст. В момента е на 21 години. Участвала е в множество държавни и международни състезания – както индивидуално, така и в ансамбъл. От 2 години се е посветила на треньорска дейност. Тя е квалифициран секретар и съдия по художествена гимнастика.
 • Плуване в Спортен център – 1-12 клас. Калоян Лучков е активен състезател по плуване от 21 години. Участник е в Републикански и международни състезания; национален състезател. Носител на бронзов медал от Международно състезание в Атина (май, 2018г.); участник на Световното първенство по плуване в Будапеща – 2017г.
 • Спортна гимнастика – 1-12 клас. – Драгомир Пеев. В тринадесетгодишната си кариера като състезател по спортна гимнастика бива осемкратен шампион на България във всички възрастови групи и има участия на държавни, европейски и световни първенства. За четиригодишната си практика като треньор и по време на работата си в Ню Йорк заедно с неговите състезатели има участия на европейско първенство, а на държавно и международно ниво завоюва редица отличия, както в многобоя, така и на отделните уреди. Спортната гимнастика е комплексен спорт, който комбинира сила, гъвкавост, издръжливост и координация, развивайки всички възможни качества, необходими за двигателната култура на един атлет.
 • Вокално студио „Медени звънчета“ – 1-12 клас. Петя Драгнева е преподавател по народно пеене и диригент на Детски народен хор при НГХНИ „К. Преславски“ – гр. Варна. Тя е ръководител на вокално студио „Медени звънчета“. В него участват момчета и момичета над 4 годишна възраст, които имат усещане за музика, ритъм и желание да изявят своите способности на сцена. Подбора на децата се осъществява с прослушване на техните музикални способности. Заниманията са групови и/или индивидуални и имат за цел да усъвършенстват музикалните заложби на малките певци; да придобият увереност на сцена. Студиото участва в международни фестивали, благотворителни концерти и концерти от културния календар на град Варна, също така и реализира музикални клипове на малките изпълнители. Виж тук
 • Гайда / Кавал / Тъпан – 1-12 клас. Драгни Драгнев е учител по гайда и ръководител на гайдарски оркестър „Кавадари“. Задачата, която си е поставил ръководителят на състава, е оркестърът да издирва, съхранява и популяризира инструменталния гайдарски фолклор на България. Гайдарският оркестър участва активно в събития и програми, организирани от Община Варна и Агенция „Музика“. Участвал е в гайдарски фестивали в Европа, има множество медийни изяви и осъществени студийни записи. Оркестърът е печелил призови места на национални конкурси за фолклор. През 2013г. получава покана и взима участие в световен рекорд на Гинес в гр. София – 333 Родопски гайди в продължение на 10 минути изпълняват Родопска сюита. 33 от тези родопски гайди са от групата на Драгни Драгнев. През юли 2015г. оркестърът участва при откриването на националния събор в Рожен от 40 гайдари. Виж тук
 • Тенис – 1-12 клас. Светлана Николова е лицензиран треньор на Българската федерация по тенис. Завършва спортна академия в гр.Москва. Майстор на спорта е и неколкократен шампион по тенис на Русия. От 25 години работи като треньор по тенис на подрастващи. В момента е треньор към ТК „Велто“, гр. Варна. Притежава и допълнителна квалификация на американската академия USPTR, ниво – professional.

Безплатни форми:

 • Плуване в „Лонгоз“ за 1-4клас – г-жа Геновева Неделчева – учител ПИГ в 1-4 клас. Тя е дългогодишен състезател по модерен петобой и двукратен републикански шампион – девойки младша и старша възраст към ФСФД „Черно море“. След завършване на своята спортна кариера остава в сферата на спорта като треньор по плуване на деца-състезатели, подготвящи се за спортно училище и републикански първенства. Завършва две специалности с отличие в ШУ „Епископ Константин Преславски“.
 • Футбол за 1-12клас – г-н Живко Стоев – учител ФВС в 8-12 клас. Възпитаник е на Национална спортна академия „Васил Левски“, където завършва висшето си образование по физическо възпитание, с профил – треньор по футбол. Магистър е по спортен мениджмънт. Дългогодишен футболен състезател е. Основател, председател и ръководител е на футболен клуб ФК „Моряк 16” Старо Оряхово.
 • Баскетбол за 2-10клас– г-жа Надежда Георгиева – учител ФВС в 1-4 клас. Активен състезател по баскетбол е вече десета година в БК „Черно море – Одесос“ Варна. Завършва своята бакалавърска степен по журналистика в ШУ „Епископ Константин Преславски“, след което продължава обучението си за магистър в Национална спортна академия „Васил Левски“, специалност „Спортен мениджмънт“. Там придобива и своята квалификация по педагогика на физическото възпитание. По време на обучението си в гр. Шумен работи с подрастващи в Баскетболен клуб „Шумен“.
 • Изобразително изкуство за 1-4 клас /работа с природни материали, рисуване, апликиране, моделиране / – г-жа Добромира Цвяткова – учител ПИГ в 1 клас. Завършва своята бакалавърска степен във ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство“, специализация – живопис. Продължава обучението си по магистърска програма класическо рисуване. Дипломната и работа на тема „Хора и птици“ е изложена във фоайето на факултета по изобразително изкуство. Има две колективни изложби във Варна и една във Велико Търново.
 • Знам и мога за 1-4клас /логически игри и занимания; участие на децата в дейности /игри, упражнения, задачи/, спомагащи за формиране на знания и умения от различни сфери на познанието/ – г-жа Маринела Георгиева – учител ПИГ във 2 клас. Завършва бакалавърска степен в ШУ „Епископ Константин Преславски“, специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“. Притежава дългогодишен опит в доброволческата работа с хора и деца с увреждания. Магистър е от Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“, специалност „Психология и психопатология на развитието“.
 • Вокална група – 2-8 клас. Г-жа Мая Калеева – учител по музика в 5-12 клас. Завършва СМУ „Панайот Пипков“ гр. Плевен, след това Висш музикално педагогически институт в гр. Пловдив, специалност „Музикална педагогика“. Владее музикалните инструменти – фагот, пиано и акордеон. Притежава дългогодишен педагогически опит.
 • Астрономия за 7-10клас – г-жа Илияна Михайлова – учител по физика и химия. Завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специалности „Физика и химия“. Чрез използване на видеоматериали, заснети от Международната Космическа станция, телескопа „Хъбл“ и други; научна информация; посещения във Варненска обсерватория „Н. Коперник“ и при възможност за преки наблюдения, учениците ще се запознаят с космически обекти, техните характеристики, свойства, произход ,развитие, класификация. Ще им бъде дадена възможност да използват своята представност и да създадат макети на планети и Слънчевата система.
 • Български традиции и обреди за 5-6клас – г-жа Венета Атанасова- учител ПИГ в 5-6 клас. Завършва своята бакалавърска степен в ШУ „Епископ Константин Преславски“, специалност „Българска филология“. Продължава образованието си в същия университет за придобиване на професионално-квалификационна степен „Магистър“ със специалност „Семиотика на културата“. Участва в експедиции с цел проучване на българския бит, интересува се от антропология.
 • Реторика за 8-12 клас /ораторско изкуство/– г-жа Калина Крачева – учител по руски език в 8-12клас. Завършва своята степен магистър-филолог в Нежински държавен университет „Николай Василевич Гогол“. Повишава своята квалификация, участвайки в различни курсове и семинари, има и своя публикация на тема „Иновационни методи в обучението по руски език“ през тази година. Нейни ученици са победители в редица национални и международни олимпиади. В рамките на извънкласната дейност ще действа и театрално студио.
 • Студио „Палитра“ за 2-ри клас – английски език чрез музика, театър и изкуство – г-жа Маринела Милкова – учител в начален етап с английски език. Провела е изследователска дейност и е реализирала и защитила с пълен отличен по темата „Развитие на комуникативни способности и навици у децата чрез театрализирани занимания“. Като студент е член на младежката студиа на Шуменския театър под ръководството на актьора Косьо Станев. Специалист е и в ранното чуждоезиково обучение. Нейни ученици са носители на множество /над 30/ общински, национални и международни награди в областите на приложните изкуства, художественото слово, както на роден, така и на английски език.

Създадено от Webma Studio