Отлични резултати и в спорта за възпитаниците на ЧСУ „Юрий Гагарин“

IMG_6394

Един златен и два сребърни медала за гимнастичките на училището в държавното първенство по масов спорт, възпитаник на „Камчия“ счупи национален рекорд в плуването

С едно първо и две втори места приключи участието на отбора на Частното средно училище „Юрий Гагарин“, „Камчия“, в ІV Държавно първенство по масов спорт „Гимнастрада“, което сепроведе през уикенда в София.

Златните момичета на Училището на бъдещето извоюваха безапелационна победа в категория 10-14 години, средна формация, с уред и се качиха на най-високото стъпало на почетната сълбичка с танца си „Красотата на България“. Те оставиха след себе си повече от 20 формации от цялата страна. Със сребърни отличия са момичетата ни в категория 10-14 години без уред, средна формация. Впечатляващо изпълнение направиха и най-малките – до 10-годишна възраст, които също се класираха на второ място с танца „Калинки“.

В отбора по гимнастика на ЧСУ „Юрий Гагарин“, СОК Камчия ЕАД участват 47 гимнастички – от подготвителната група до IX клас. Сред децата е и най-малката ученичка – 5-годишната балерина от Подготвителната група Мариела Манолова.

През април тази година грациите на „Камчия“ спечелиха три първи места и бяха най-добре представилият се участник в „ГИМНАСТРАДА“ – зоналното първенство по масов спорт „Север“ в Плевен.
Момичетата се подготват в извънкласната форма по гимнастика, водена от преподавателя по физическо възпитание и спорт Нели Папазова. Нейно дело са хореографията и спортната подготовка на съчетанията.

В ЧСУ „Юрий Гагарин“ спортовете са изключително добре застъпени. Пет са извънкласните форми – айкидо, плуване, гимнастика, футбол, баскетбол.

Училището на бъдещето в „Камчия“ може да се похвали и с още един отличен резултат в спорта – ученикът на ЧСУ „Юрий Гагарин“, СОК Камчия ЕАД и многократен шампион по плуване Емилиян Еленков (VIIa клас), постави НОВ НАЦИОНАЛЕН РЕКОРД. Емилиян участва в щафета 4×50 м свободен стил, юноши, младша възраст (2003-2004 г.) и заедно със съотборниците си Дениел Нанков, Лъчезар Добролевски и Константин Векилов подобриха най-доброто време до момента с резултат 1:54.25.
Емилиян Еленков е състезател на ПСК „Черно море“ с личен треньор – европейският шампион по плуване Денислав Калчев.  Емо се подготвя в отличните условия на олимпийския басейн в Спортен комплекс Камчия, СОК Камчия ЕАД.

 

Създадено от Webma Studio