КОНЦЕПЦИЯ

От подготвителна група до 12-ти клас 

Нашите ученици  учат в най – модернaта училищна база в България, разположена сред зеленината  и чистия въздух на природния резерват Камчия, спортуват в мултифункционална спортна база , хранят се здравословно по меню изготвено на място от детски диетолог, развиват се в Интернационална среда с деца от 15 държави и богат избор от извънкласни дейности. 

И всичко това на едно място – в Частно средно училище „Юрий Гагарин“, разположено  в Международния комплекс „Камчия“!  

Ние от Частно средно училище „Юрий Гагарин“ поемаме отговорността да осигурим:

✅ Модерно и качествено обучение за деца и ученици от подготвителна група до 12 клас , съобразено с държавните образователни стандарти.

✅ Обучение по модули по Руската образователна програмата / по желание /.

46452328_2073663336060349_973669957881561088_o 43828645_1801448013299632_2167285049257361408_o  62003423_2364997500252662_4612616437192720384_o FJ7A1244 (Large)

✅ Дистанционна форма на обучение /съгл.чл.113 ал.1 от ЗПУС и чл.38, ал.4 от Наредба №10 за организация на дейностите в училищното образование/.
✅ Спокойна , толерантна и сигурна мултинационална среда – училището е разположено сред уникална,чиста природа, съчетаваща парк, море, река; разполага с 24-часова охрана.
✅ Уютна , хармонична и практична материална база – на разположение са лекционни и избложбени зали, учебен радио и тв център, библиотека и медиатека.
✅ Съвременно, богато оборудвани кабинети и лаборатории с интерактивни дъски; система за озвучаване и публична реч „Шепот“, мултимедийна устройства, дидаактични пособия, иновативни софтуерни образователни продукти.
✅ Обучение на ученици от различни държави – в училището се обучават ученици от над 8 националности.
✅ Електронна платформа за управление и дистанционно обучение ( ERP System ) разработена специално за ЧСУ“Юрий Гагарин“ – предлага различни модули – дистанционно обучение във виртуални класни стаи, връзка с родителите, електронен дневник, библиотека.
✅ Иновативно обучение в начален етап , реализирано чрез проекта „Човек-Земя-Космос“ – с решение № 479 от 5 август 2019г. на МС, което дава възможност учениците да се обучават по осем нови предмета, тясно свързани с IT и компютърното обучение, за формиране на една от ключовите за XXI компетентности –дигиталната. Направлението „Човек“ е насочено към самопознание и повишаване на емоционалната интелигентност и се реализира чрез предметите „Българска кухня“, „Театрална школа“-на български и чужд език, „Език и култура“, „Музика и танци“, „Спорт“. Направлението „Земя“ провокира интереса към живата и неживата природа и се реализира чрез предметите „Екология и приятели на природата“ и „Арт-рециклиране“. Направелнието „Космос“ формира интерес към Космоса и астрономическите явления и извършване на наблюдения с професионален телескоп, находящ се на територията на училището. Реализира се чрез предмета „Космонавтика“
✅ Разширено изучаване на чужди езици – руски ,английски от подготвителна група до 12 клас.
✅ Сертифициране на знанията по руски език – ЧСУ“Юрий Гагарин“ има възможност да провежда сертифициране на знанията по руски език за различни възрастови групи и различни нива чрез партньорството си с Държавен институт за руски език „Александър Пушкин“, гр.Москва.
✅ STEM обучение по физика и провеждане на часове в Обсерваторията с компютъризиран телескоп, разположен под моторизиран купол и в цифровия Планетариум – всички, разположени на територията на училището.
✅ Безстресово преминаване през различните етапи на обучение, благодарение на единството в педагогическите изисквания и общата визия за развитие в различните етапи на обучение.
✅ Възможност за творческо развитие на личността на подрастващия чрез участие в различни състезания, конкурси и богато разнообразие от възможности за участие в извънкласни дейности.
✅ Славянски център , в който учениците могат да проследят развитието и интеграцията на славянската култура и изкуство, да опазят своите славянски корени.
✅ За висока ефективност на образователния процес учениците имат възможност целогодишно да посещават Музея на кристалите, Музея на дървото, Музея на космонавтиката –всички, разположени на територията на училището.
✅ Възможност за разнообразни извънкласни спортни обучения/занимания в спортна база за професионален спорт – собственост на СОК „Камчия“/ – плуване в басейн с олимпийски размери, спортна гимнастика.
✅ Преподавателски състав, екип от професионалсти,,който непрекъснато повишава своята квалификация и актуализира програмите в крак със световните тенденции.

НЕКА заедно ДА подготвим децата за Бъдещето!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ ГОЛЯМОТО НИ СЕМЕЙСТВО, в което:

48359043_2082976815121400_701547963947679744_o

 

  • Нашите прекрасни майки не спират да участват в работилнички, базари и фестивали заедно със своите деца
  • Нашите сръчни баби  шият най-хубавите костюми
  • Нашите неуморни учители не спират да подготвят децата за състезания, да ги вдъхновяват, да бъдат техни приятели, но и взискателни възпитатели.
  • Нашите скъпи ученици не спират да печелят Международни олимпиади, спортни състезания и извънкласни мероприятия.

Ние заедно възпитаваме УСПЕШНИ, ЗНАЕЩИ И МОЖЕЩИ млади хора с умения на бъдещето!

35

Създадено от Webma Studio