Приказка за доброто: Момчето, което цяло лято събира капачки от плажа на „Камчия“ за инициативата „Аз вярвам и помагам“

0U9A8069

Днес ще ви разкажем една история за наш служител с тежка съдба, но огромно сърце. Момче, което цяло лято събира капачки докато чисти плажа на „Камчия“ – капачки за инициативата „Аз вярвам и помагам“. Казва се Сашо и преди две седмици навърши 36 години и получи първата торта през живота си, а казваме, че е момче, защото душата му е чиста колкото тази на едно дете.

Съдбата на Сашо е тежка, той не познава семейството си, почти целия си живот е прекарал по домовете, а сега Сашо е настанен при една възрастна жена, на която помага. Много хора всъщност имат подобна история, но не всички имат огромното сърце на Сашо.

Сашо работи като общ работник при нас в комплекс „Камчия“. В същия този комплекс работят близо 300 човека и всеки познава Сашо. Едни го познават като най – работливия служител, други го познават като момчето, което всеки път ти отваря вратите, иска да ти купи кафе и ти носи ябълки, защото му изглеждаш изморен, а сега всички го знаят като човека, който без да каже на никой, цяло лято е събирал капачки, за да помогне за закупуването на кувьози. Сашо едва ли е знаел какво е кувьоз, но е знаел, че тези капачки ще помогнат на някой, което му е било достатъчно.

Преди седмица Сашо имаше рожден ден и стана на 36 години, а служителите на комплекс „Камчия“ го изненадаха с торта и питка. Сашо се разплакал и казал, че това е първата торта през живота му и, че никой до сега не е правил такова нещо за него. Преди две седмици пък служителка в комплекса е била рожденичка и Сашо събрал 8лв., за да й купи цвете. Когато тя разбрала, пожелала да му върне парите, а той казал: „Събрах ги за теб, така е редно, така правят всички тук – не ме карай да се чувствам различен!“

Да, това е Сашо… той няма родители, няма своя къща, кола или хубави дрехи. Сашо, обаче не се оплаква, радва се на всичко и иска да радва всички. Сашо е момчето, което показа на 300 човека нещо много важно, което доста често забравяме – на първо място трябва да бъдем хора, да сме добри – без значение от обстоятелствата!

Сега комплекс „Камчия“ събира средства, за дърва и хладилник за Сашо, не защото той си е поискал, а защото знаем, че от това има нужда. Подготвяме и тържество в негова чест, защото доброто винаги трябва да се възнаграждава!

Създадено от Webma Studio