Седмица на Космоса се проведе в І клас на ЧСУ „Юрий Гагарин“

20180123_15002320180126_122619

Седмица на Космоса се проведе в І клас на Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Децата донесоха и разгледаха книги и енциклопедии на български, руски и на немски език, посветени на Космоса. Изключителен интерес предизвика моделът на слънчевата система, изработен от Борис Герганов от 1а, който той представи пред класа си.

20180123_12202320180124_111519

На интерактивните дъски в класните стаи младите гагаринци се запознаха със звездите, планетите и галактиките. Гледаха интересни филми за Слънцето и Слънчевата система, за Луната и Земята. Запознаха се с легендарното постижение на патрона на училището – Юрий Гагарин – първият човек, полетял в Космоса. В своеобразна игра те дори възпроизведоха движението на планентите и техните спътници.

Едно от най-интересните преживявания за първокласниците бе посещението в Авиокосмическия център и планетариума на СОК „Камчия“, където се срещнаха с Красимир Стоянов – третият българин, преминал пълния курс за подготовка на космонавти. Децата разгледаха уникалните експонати в музейната експозиция, сред които космическата оранжерия „Свет“, мостри на произведена в българия космическа храна. Сред най-интересните материали бе снимка на първия випуск ученици на ЧСУ „Юрий Гагарин“, която носи печатите на Международната космическа станция, след като летя до там с „космическа поща“. Инициативата на училището на бъдещето – Белите гълъби на мирното детство – също стигна до МКС и носи знака й.

20180124_10565420180124_105817

Нашите първокласници, които с гордост се наричат гагаринци, вече знаят, че за да станат космонавти трябва да говорят отлично руски и английски език, да са прилежни ученици, но заедно с това да са физически здрави и силни.

В петък в часа по изобразително изкуство децата рисуваха на тема „Космос“ – галактики, космически кораби, ракети, звезди, планети. В края на седмицата подредиха и изложба.

Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ приема деца от І до ХІІ клас, а най-малките – в подготвителна група. Училището е с усилено изучаване на руски и английски език и на информационни технологии. То е лицензирано от българското министерство на образованието и науката, а от 2017 г. получи и руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователната си дейност. Училището кандидатства за лицензиране и на следващите степени до 12 клас. Така Училището на бъдещето в „Камчия“ стана първото образователно учреждение, което може да издава едновременно български и руски дипломи.

Създадено от Webma Studio