Симеон Кулиш – историк, краевед, учител по история и цивилизации, обществен деятел.

❗️❗️❗️Скъпи приятели, родители, ученици!
👉Водени от разбирането, че иновациите са от ключово значение за образованието на децата в ЧСУ „Юрий Гагарин“, ръководството и екипа на училището винаги са били с крачка напред в създаването, внедряването и практикуването на иновативни методи, технологии и образователна инфраструктура.
ЧСУ „Юрий Гагарин“ официално е признато от Министерството на образованието и науката за иновативно училище именно заради новите стратегии, които градят не само качествено образование у децата, но изграждат и истински, достойни, качествени бъдещи членове на нашето общество. Нашите деца имат здрава основа за успешно последващо образование където и да решат по света, защото те растат не само в образователна среда, но и в такава с много обич, грижа и лично отношение.
👉Водени от идеята, че именно учителите са хората, които се грижат за децата така, все едно са техни собствени, сме горди да Ви представим най-новата инициатива на ЧСУ „Юрий Гагарин“:
🏆УЧИТЕЛИТЕ, РЪКОВОДИТЕЛИТЕ, ПЕДАГОЗИТЕ НА ЧСУ „ЮРИЙ ГАГАРИН“!
👉Всеки наш учител ще бъде представен подробно с кратко видео, в което ще придобиете отлична представа за него като човек, възпитател, педагог.
👉Имаме удоволствието да Ви представим Симеон Кулиш – историк, краевед, учител по история и цивилизации, обществен деятел. Той е носител на множество награди, сред които отличието на МОН „Неофит Рилски“ – най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България за дългогодишна, цялостна и високопрофесионална трудова дейност. Наградата е в резултат на упоритата му и усърдна работа с учениците в ЧСУ, както и дейността му в научната и обществена сфера.
Роден е във Варна през 1986 г. Завършва Шуменски университет „Епископ Константин Преславски” със специалност „История”. През 2010 г. придобива магистърска степен „Балканите в международните отношения през XIX-XX век” във Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий”. През 2019 г. завършва квалификационен курс „Актуални въпроси по преподаването по история и обществознание по Руските федерални държавни стандарти” към „Башкирски държавен педагогически университет М. Акмула”, гр. Уфа, Руска федерация. Има над 30 научни и научнопопулярни статии в български специализирани издания в областта на новата и съвременната българска и обща история, множество участия в национални и международни конференции. Редактор е и консултант на сборник с материали „Варна – връщане към миналото и поглед към бъдещето”, Варна 2017. Съставител и основател на списание „Журнал за исторически и археологически изследвания” от 2013 г. до днес. Към момента е научен секретар на Тракийския научен институт, филиал Варна.
🎤🎬Интервю на Елена Дикова, видео и монтаж: Даниел Ефтимов.

Създадено от Webma Studio