Честит празник! Акция „Четящ автобус“ и съвременните Народни будители!

0U9A8735 (Large)

В навечерието на Деня на Народните будители, Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“, проведе  акцията „Четящ автобус“ за трета поредна година.  Въпреки студа и лошото време, учениците излязоха от класните стаи и в навечерието на този светъл празник, четоха на глас любими български произведения пред пътниците в няколко линии на „Градския транспорт“ във Варна.

Децата подариха много емоции на пътниците, които бурно ръкопляскаха след всеки прочит на паметните български произведения. Най – важното, обаче беше, че учениците  бяха щастливи и горди от това, че показаха как едно подрастващо поколение расте с любов към своя език и култура, и поддържа жива своята история.

FJ7A2475 (Large)

В седмицата на Народните будители сърцата на всички българи биват озарени от трепети на гордост, признание и почит към всички знайни и незнайни борци за свобода,книжовност и по – светло бъдеще. Все по – често, обаче започва да възниква въпросът – „Има ли съвременни Народни будители, кои са те и каква е тяхната мисия?“. За да дадат отговор на този въпрос, учениците на ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ изготвиха видео, посветено на едни хора, които са Народните будители в техните очи, на едни хора, които работят неуморно за по – светлото бъдеще, за децата на България. Това са учителите – съвременните Народни будители!

ВИДЕО

Създадено от Webma Studio