ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ започна новата учебна година с нова степен на Руска държавна акредитация – за обучение от V до ІХ клас

42324439_293382797930939_3091257283426910208_n (1)

Новата учебна година в Частното средно училище „Юрий Гагарин“ бе тържествено открита в Амфитеатъра на СОК „Камчия“ с връчване на нова степен на Руска държавна акредитация – за обучение от V до ІХ клас. „Това е единственото училище в България, което разполага с лиценз за обучение по българската и руската образователни системи“, коментира ръководителят на представителството на Россътрудничество за България и на Руския културно-информационен център в София – Павел Журавльов. Той връчи сертификати за специални заслуги в областта на руския език на единадесетокластникът Никола Николов и преподавателката в Училището на бъдещето –  Иванка Стоева Кънева.

Само на метри от морето, в уникалния Амфитеатър на комплекс „Камчия“, родители и специални гости се насладиха на музикални и танцови изпълнения на учениците на ЧСУ „Юрий Гагарин“. Вълнуващ бе моментът за първокласниците, които отправиха поздрав към всички гости с песента „Първи клас“, а директорът на  Училището на бъдещето – Пенка Стоева им пожела попътен вятър през новата учебна година. „Скъпи първокласници, пожелавам ви да се забавлявате и да учите забавлявайки се. Скъпи ученици, бъдете мотивирани да получавате нови знания и умения. Задачата на нашето Училище на бъдещето е да ви подготви за вашето бъдеще! “, допълни Пенка Стоева.

Специални гости на тържественото откриване бяха кмета на Община Аврен – Емануил Манолов, Владимир Климанов и Андрей Громов – генерални консули на  Руската Федерация във Варна и Русе, Павел Журавльов – ръководител на представителството на Россотрудничество в България и директор на Руския културно-информационен център, Коста Пеев – представител на Руския културно-информационен център в София и Виктор Бузев – главен архитект на град Варна и председател на училищното настоятелство. Събитието бе уважено и от известната руска певица Златаслава.

На официалната церемония присъства и специална делегация от кметовете на едни от най-големите градове в Русия, които са участници във втория варненски форум „Побратимени градове“. От името на делегацията, Анна Феликсовна Дю – Председател на общинския съвет по образованието на град Сиктивкар, Русия, отправи приветствие към всички присъстващи, в което пожела на родителите и учителите търпение и разбиране, а на учениците една успешна учебна година. Анна Феликсовна Дю поднесе символичен подарък на изпълнителния директор на СОК „Камчия“ – Николай Недялков. По време на посещението в „Камчия“ гостите разгледаха комплекса и обсъдиха възможности за бъдещо сътрудничество. По традиция засадиха дърво в парка на комплекс „Камчия“.

Получени бяха поздравителни адрeси от Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, директорът на Регионалното управление на образованието Венцеслава Генова и от председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Тържественото церемония завърши с обръщение от изпълнителния директор на СОК „Камчия“ – Николай Недялков: „Обръщам се към учениците с пожелание да получат нови емоции, мечти и знания, защото това е най-точният измерител за резултата от съвместния труд, който сме положили. Прекрасната база, с която разполага комплекс „Камчия“ само може да надгради тези резултати. На добър час!“.

Всички настоящи и бъдещи възпитаници на Училището на бъдещето – „Юрий Гагарин“ се отправиха към мястото където ще творят, ще учат, ще създават нови приятелства и ще станат част от едно семейство, което функционира на база на концепцията – „Човек-Земя-Космос.“

В Частното средно училище „Юрий Гагарин“ учат около 300 деца от 15 държави. Училището е лицензцирано от Българското Mинистерство на образованието и науката за прием на ученици от подготвителна група до 12 клас, с усилено изучаване на руски и английски език и на информационни технологии.

СНИМКИ

 

Създадено от Webma Studio