ЧСУ „Юрий Гагарин“ с I място в конкурс „Рождество Христово“

СтефаStefanNedev1aн Недев от Iа клас на Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ се класира на първо място в Общинския конкурс „Рождество Христово“, раздел „Рождественска украса“. Конкурсът е организиран от Общинския детски комплекс във Варна. Веднага след Стефан – на второ място в същия раздел, е съученичката му Джиа Пейчева, а с поощрителна награда е Лара Атакан от Iв клас. На второ място в раздел „Коледна картичка се класира 7-годишната Андреана Димитрова от Iа клас. В по-голямата възрастова група е отличена петокласничката Ния Костадинова.

Авторитетно жури, с председател художника-иконограф Илка Колева-Димитрова, е отличило най-добрите творби сред 203 рисувани и 136 колажирани картички, 63 рождественски украси и 44 фотографии, изработени от деца от 10 школи и училища във Варна и областта.

чениците от първи клас изработиха своите конкурсни творби в часовете по изобразително изкуство, под ръководството на класните си ръководители – Бистра Йорданова и Маринела Милкова. Петокласничката Ния и шестокласничките Жулияна Жекова и Ивет Баева работиха под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство Силвия Крумова.

Тържественото награждаване на победителите в конкурса ще е в събота – 16 декември от 10 ч. в Младежкия дом във Варна.

Училището на бъдещето в „Камчия“ е с традиции и много награди в приложните изкуства.

Всички участници в Конкурса от ЧСУ „Юрий Гагарин“ и техните творби, може да видите тук>

 

 

Създадено от Webma Studio