Най-добрият ученик по руски език в България учи в ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“

igorsemenovНай-голямата победа за ЧСУ „Юрий Гагарин“донесе осмокласникът Игор Семенов, който се класира на първо място на Националния кръг на олимпиадата по руски език, която се проведе тази събота в Гимназията за чужди езици „Васил Левски“ в Бургас.

Игор събра максималните 60 точки и стана безспорен победител в състезанието, което го направи най-добрият ученик по руски език в България. Вторият представител на Училището на бъдещето в „Камчия“  – Руслан Настаев, влезе в първата шестица в национален мащаб с резултат от 55 точки. В националния кръг на олимпиадата участваха 120-те най-знаещи руски език ученици от цялата страна.

Игор Семенов учи в ЧСУ „Юрий Гагарин“ от две години, в България е от пет години или от IV клас. Идва от руския град Хабаровск, в Далечния Изток. Изключително запален по футбола, той предпочита да е повече на терена отколкото пред компютъра. Осмокласникът е и състезател по хокей на лед. „Искам да представя отлично училището си, родителите си и учителката си по руски език“, каза Игор преди началото на състезанието и изпълни думите си.

Създадено от Webma Studio