Ученици от ЧСУ „Юрий Гагарин” взеха участие в национална конференция

 

На 22.11.2021 г. се проведе национална онлайн ученическа конференция на тема: „Опазване на природните ресурси и околната среда на планетата Земя”. Събитието бе оргнизирано и проведено от Планетарен информационен център за астронавтика (ПИЦА). Участие взеха ученици от 9 училища,  разпределени във възрастови групи от II до XII клас.

Идеята за този форум възникна още в началото на учебната 2021/ 2022 г. по предложение на един от регионалните клубове на ПИЦА, който се намира именно в нашето училище. Благодарение на отзивчивостта и високото професионално отношение на Асен Матеев – главен координатор на ПИЦА – конференцията се реализира.

Мероприятието бе уважено от официалните гости: Любов Костова, Ивайло Славов, Калин Мутавчиев – гл. експерт, дирекция „Наука” – МОН, д-р Владимир Божилов – катедра „Астрономия”, Физически факултет, СУ „Св. Кл. Охридски”. Освен с поздравителни адреси те се включиха и с коментари по изнесените доклади, като заедно с това участва и активно в дискусиите след всеки един модул.

В националния форум участие от ЧСУ „Юрий Гагарин” взеха учениците от VII клас – Луиза Манолова, представяйки темата: „Почвата и колко е важна тя за живота и съществуването на всички нас” и Мирослав Петров с разработката си: „Как да опазим водите?”. Младежите бяха подготвени от своя учител по биология и здравно образование и география и икономика г-жа Кристалина Бороджиева. В дебатите по изнесените доклади взеха участие и учениците от XIIа и XIIб клас на нашето училище.

За пореден път се доказа, че подобен тип форми на изява имат изключително ползотворно влияние върху учениците, спомагайки за стимулирането на тяхното творческо мислене и изследователски дух.

IMG_20211122_094348 (1) IMG_20211122_103503 IMG-6ad044367760133ce140f1db726acff2-V Untitled Untitled`2 Untitled5 Untitled7 (1)

Създадено от Webma Studio