ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ с национален IT-шампион!

gagarin_kamchia_nikola_slsvchev

Петокласникът от Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ Никола Славчев се класира на I място на Националния кръг на състезанието по информационни технологии „IT Знайко“, което се проведе през уикенда в Пампорово. По време на състезанието Никола създаде филм по най-трудната от предварително обявените теми – „Книга или филм“. В рамките на два часа ученикът от Училището на бъдещето успя да създаде 3-минутна анимационна продукция, в която той беше автор на сценария, художник на героите, режисьор и създател. На базата на своите любими литературни и филмови произведения, Никола визуализира идеята, че независимо коя от двете медии избираме, важното е да не забравяме писаното или филмовото изкуство.

Филмът завърши с посланието “ Четете, гледайте филми, обогатявайте се, мечтайте, реализирайте мечтите си! ТВОРЕТЕ!“

Младият гагаринец представи произведението си пред 13-членното жури и публиката, след което отговаря на въпроси, свързани с използваните от него програми. Със своята брилянтна работа, послание и артистичност, Никола стана любимец на всички, в това число на председателя на журито – доц. д-р Красимира Димитрова – преподавател в Бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и на Теодора Върбанова – мениджър Образователни програми на Майкрософт България.

Никола се състезава с 30 от най-добрите ученици по информационни технологии в страната, във възрастовата група от 5 до 8 клас. В престижното състезание бяха допуснати само финалистите в областните кръгове. Преподавател на ученика от 5б клас е Ани Кадиева, която постигна отлични резултати и с учениците от I и II клас на ЧСУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“ – те се класираха за финалния кръг на четвъртото регионално състезание по информационни технологии „България – древна и млада“. На национален кръг в Пампорово ще се яви и Дима Юриев от 4б клас, който бе втори на общинския кръг на IT-състезанието.

IT-технологиите се изучават от I клас в Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в „Камчия“, заедно с руския и английския езици. През миналата година бе разкрита и профилирана паралелка в 8 клас, със засилено изучаване на английски език и информационни технологии, която се радва на голям интерес сред родители и ученици.

В училището вече започна приемът във всички класове от I до XI клас за учебната 2017/2018. Заявления за желание за постъпване в ЧСУ „Юрий Гагарин“ се подават през цялата година.

При желание от страна на бъдещите ученици и техните родители да посетят училището и да се срещнат с преподаватели, могат да го направят всеки работен ден от 9.00 до 15.00 ч., включително и през ваканциите.

Записването за учебната 2017/2018 година ще се извършва:

І – IV клас – след 1.06.2017

V VІІI клас – след 15.06.2017

IX – ХІ клас – след 30.06.2017

Създадено от Webma Studio