5 октомври – Международен ден на учителя

Международният ден на учителя се отбелязва в над сто страни по света. Честването на празника води началото си от 1994 г., когато се навършват 40 години от приемането на документа с препоръки, касаещи статута на учителите. Инициативата е подета от ЮНЕСКО и МОТ (Международна организация на труда). Оттогава 5 октомври влиза в световния календар с основание за честване.

По повод професионалния празник на учителите в ЧСУ „Юрий Гагарин“ протекоха няколко инициативи. В едно от междучасията учители и ученици с интерес изслушаха радиопредаване, осъществено в аудиостудиото на училището. В роля на водещ бе преподавателят по български език и литература г-жа Теодора Лозанова, а нейн гост бе дългогодишният преподавател и специалист по руски език г-жа Вера Статева. Иновативният метод за провеждане на интервю изненада приятно слушателите. Въпросите бяха задавани на български, а вдъхновяващите отговори изслушахме на руски език. Г-жа Статева сподели своята тайна какъв трябва да е успешният учител и какви качества да притежава, за да бъде окриляващ будител за своите ученици и младши колеги. Радиопредаването завърши с музикален поздрав от вокална група „Юрий Гагарин“.

Честването на Международния ден на учителя протече в залата за тържества „Бялата лястовица“, която има прекрасна панорамна гледка към морето. Учениците от трети и пети клас бяха подготвили вълнуваща програма за всички педагози. Имаше забавни игри, изненади и подаръци, с които бяха удостоени преподавателите. Учениците внесоха колорит на тържеството, рецитираха, пяха и задаваха въпроси, които провокираха сълзи от умиление в очите на празнуващите.

Благодарим ви деца, че направихте празника ни цветен и емоционален. Вие ни мотивирате и учите как да бъдем по-добри всеки ден. Да! Точно вие ни карате да идваме с усмивка на работа и да си тръгваме, изпълнени с удовлетворение и радост.

Благодарим ви!

0U9A0892 0U9A09000U9A0890 0U9A0903 0U9A0907 0U9A0920 0U9A0926 0U9A0931 0U9A0953 0U9A0959

Създадено от Webma Studio