Mастер – клас с Шеф Виктор Ангелов

768x

Александра Николова от Частно средно училище „Юрий Гагарин“ в комплекс „Камчия“ бе една от 50-те избрани деца от цяла България, които имаха възможността да се включат в  мастер – клас с Шеф Виктор Ангелов, Жоро Иванов и Лео Бианки, посветен на  Международния ден на готвача, част от програмата „Нестле за по-здрави деца“.

За четвърта година инициативата събра на специално събитие в „Музейко“ едни от най-популярните шеф-готвачи у нас и деца от цяла България, които имаха възможността да научат лично от шеф Виктор Ангелов, шеф Жоро Иванов и Лео Бианки защо балансираното и разнообразно хранене е полезно и същевременно как приготвянето на домашна храна може да бъде лесно и забавно.

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

През учебната 2019/2020 година програмата „Нестле за по-здрави деца“ разширява своя обсег и вече участие в мащабната инициатива могат да вземат не само училища с начален курс на обучение, но и детски градини на територията на цялата страна.

Създадено от Webma Studio